Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pŚ 365 Dagar - Argentina och Chile
SundstrŲm Travel Logo

Argentina och Chile


Argentina har nog allt som man önska sig förutom tropiska öar. Det är förvånansvärt billigt och är mycket lättrest trots sina långa avstånd. Från Iguassofallen i norr till Ushuaia är det över 400 mil, dvs. lika långt från Stockholm som till södra Saharaöknen.

Bussarna i Argentina är fabulösa!! 3 stolar i rad ger gott om plats, nästan liggandes såg vi på bra filmer och blev serverade middag med vin och champagne. På mornarna serverades varm frukost med kaffe eller thé. Cirka 3 kronor milen per person och då ingår "inkvartering" (i och med att vi tog nattbussar), filmunderhållning (på ett bolag spelade vi även bingo med de övriga resenärerna), transport såklart och middag med dryck, fritt vatten, toalett och frukost.

Vi tog även inrikesflyget som är relativt billigt och att rekommendera om man skall åka ända ner till Patagonien.

Vi spenderade cirka 45 dagar här och upplevde de mäktiga vattenfallen Iguassufallen i gränsen mellan Brasilien och Argentina och den härliga staden Buenos Aires i flera omgångar.

Utöver det besökte vi vinområdena och Anderna i Mendoza, Ushuaia på Eldslandet, såg glaciärerna (bland annat Perito Moreno) runt omkring El Calafate, vandrade runt Fitz Roy i El Chaltén i Patagonien.Fitz Roy i El Chaltén. Klicka på bilden för att förstora.

Naturligtvis åt vi massor av gott kött, såg tango, bodde på en hacienda och var tillsammans med Maradona och såg Boca Juniors på Bombonera i Buenos Aires.

Från El Calafate tog vi bussen över till Torres del Paine i Chile där vi vandrade i nationalparken några dagar och besökte städerna Puerto Natales och Punto Arenas.

Läs våra 9 reseberättelser från Argentina och 1 från Chile genom att klicka i menyn till vänster

Längst ner på sidan på varje reseberättelse finns de foton som tillhör texten.