Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Ecuador och Peru
Sundström Travel Logo

Ecuador och Peru
Ecuador har djungeln i Amazonas, de höga bergen i Anderna och Atlantkusten med lÄnga sandstrÀnder och badorter och mycket mer dÀremellan.

Lite knepigt att hÄlla sig frisk Àr det dock - magen tar lÀtt stryk. Som bas i Quito bodde vi hos svenske Patrick pÄ Hostel Jhomana. En toppenkille som hjÀlpte oss med det mesta och som vi rekommenderar.

Vi tillbringade en del tid i Quito och gjorde utflykter till Otavalo, de varma kÀllorna i Pappalaccta, ekvatorlinjen och lite till.

Under en vecka pÄ Galapagos hinner man bekanta sig med det fantastiska och unika djurlivet. Dykningen Àr i vÀrldsklass och det hör vÀl inte till vanligheterna att man hoppar in i ett stim av hammarhajar direkt frÄn dykbÄten - men det gjorde vi dÀr.

Amazonas har ett rikt djur- och fÄgelliv och det vi kommer ihÄg frÄn vÄr vecka i djungeln Àr hur lokalbefolkningen lÀrt sig att ta tillvara pÄ det som finns i naturen.

VÄra guider visade oss hur man fÄr mat frÄn djungeln, gör klÀder, skapar byggnadsmaterial och gör mediciner för alla tÀnkbara sjukdomar.

Jul och NyÄr tillbringade vi i Atacames, lyssnade pÄ reggaton, slappade och drack goda drinkar tillsammans med semestrande Ecuadorianer.
För att lÀra oss inkaindianernas historia i Peru började vi med besök pÄ olika museer i Lima och besökte de gamla delarna av staden.

DÀrefter flyg till Cuzco dÀr vi tillbringade nÄgra dygn med att besöka olika delar av omrÄdet innan vi avslutade inkahistorian med ett besök pÄ det magnifika Machu Picchu.

Efter nÄgra dygn vid Titicacasjön anlÀnde vi tillbaka till Lima dÀr Anders gamla skolkamrat Hasse "Myran" Andersson visade oss staden under nÄgra dygn.


LÀs vÄra 8 reseberÀttelser frÄn Ecuador och Peru genom att klicka i menyn till vÀnster.

LÀngst ner pÄ sidan pÄ varje reseberÀttelse finns de foton som tillhör texten.