Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Nya Zeeland
Sundström Travel Logo

Nya Zeeland

Att utforska Nya Zeeland krÀver tid. Vi hade tvÄ och en halv mÄnad pÄ Nya Zeeland och hann med mycket men inte allt. Totalt körde vi drygt 850 mil med vÄr hyrbil och bodde pÄ olika hostel. Det Àr vÄr starka rekommendation - hyr en bil och bo pÄ hostel om ni skall till Nya Zeeland och vara dÀr en lite lÀngre tid.

Hyr man bil en lÀngre tidsperiod sÄ kan man förhandla sig till riktigt bra villkor. MÄnga av dom hostel vi hittade var riktiga pÀrlor och det Àr pÄ hostel man trÀffar andra resenÀrer och utbyter erfarenheter och kunskaper. Vi blev glatt överraskade att det var sÄ mÄnga Àldre som bodde pÄ hostel - vi hade inte rÀknat med att vi skulle vara yngst pÄ vissa hostel!!!! BÀsta kedjan Àr BBH dÀr det definitivt lönar sig att köpa deras kort.Vi sitter nÀst lÀngst fram i bÄten och kÀmpar oss ner för denna Grade V med Steven lÀngst bak - Eva i grön hjÀlm. Klicka pÄ bilden för att förstora.

Hotell Àr relativt dyrt, likasÄ de flesta Bed & Breakfast sÄ det Àr svÄrt att fÄ in i budgeten om man skall vara hÀr en lÀngre tid. Husbil ger teoretiskt större flexibilitet men tÀnk pÄ att Nya Zeeland inte har allemansrÀtten och det krÀver en relativt stor plÄnbok om man vill ha nÄgorlunda komfort.

HÀr finns sÄ otroligt mycket att se och att göra sÄ du mÄste fatta beslut om vad vill göra och mÄnga attraktioner mÄste du helt enkelt vÀlja bort!

Vi valde att ta dagen som den kommer och planera vÄr rutt under resans gÄng och vi tycker att vi fick med mycket av Nya Zeeland under vÄra mÄnader.

Vy frÄn Slope Point, Nya Zeeland i solnedgÄngen. Klicka pÄ bilden för att förstora.
LÀs vÄra 12 reseberÀttelser frÄn Nya Zeeland genom att klicka i menyn till vÀnster (8 frÄn Sydön och 4 frÄn Nordön).

LÀngst ner pÄ sidan pÄ varje reseberÀttelse finns de foton som tillhör texten.