Sundström Travel Logo

Taveuni - Dolphin Bay Divers - Somosomo Strait


Fiji (Taveuni) 2006-04-10

Mjau säger Kerricat - en av de 9 kattor vi har vid frukostbordet här på Dolphin Bay Divers Resort. Förutom deras konstanta och uppskattade sällskap har vi Sox och Boxer – två hundar som också bor här.

Vid frukostbordet sitter även ägarna Viola och Roland (tyska och schweizare) som bor här. Frukost består av banan och papaya i överflöd och te/kaffe med toast. De har plats for några gäster till och igår kom ett tysk par som skall undervattenfotografera här några veckor. De är specialister så förhoppningsvis kan vi kopiera några av de foton vi tar på vara dyk tillsammans och lägga ut dem på hemsidan så ni får se vad vi upplever under vattenytan.

Vi lever minst sagt ett mycket stillsamt och underbart avkopplande liv här – efter frukost blir det 2 dyk på Rainbow Reef och efter lunch vid 13-tiden är det hängmattan, böcker och sudoku som gäller, varvat med några dopp i vattnet och lite snorkling. Vid strandkanten, där vi hittat ett kokosnötssäkert ställe för hängmattorna, ser vi ett 15-tal baby blacktipped reefsharks som simmar bara en meter ut från strandkanten.

Det flyger olika papegojor i luften och på marken springer både små och stora krabbor omkring som yra höns och på kvällarna när vi äter middag vid strandkanten flyger “flying foxes” över och kollar in vad som serveras till middag för dagen.

Dykningen har varit något av de bästa vi upplevt överhuvudtaget (och vi jämför med Sipadan på Borneo, Bunaken i Indonesien. Cozumel i Mexico, Galapagos och Similan Island i Thailand) både vad avser korall och fiskliv. Många färgglada korallformationer vi aldrig sett tidigare och nya och fantastiska fiskar och nakensnäckor.

Skall man uppleva dykning en gång i sitt liv så är det på de ställen vi var på i torsdags vid Rainbow Garden – helt underbara, nästan som sagolandskap under vattnet eller dagens dyk vid The White Wall.

Anders i bakgrunden av den färgrika korallen under ett av dyken på Rainbow Reef. klicka på bilden för större bild.En Blue Tang (You know Dory from Finding Nemo!) simmar på Rainbow Reef. Här hittade vi ett stort stim av Blue tang - något som är mycket ovanligt. Klicka för att se en större bild.Eva har sprungit några gånger medan Anders ligger i hängmattan. Det beror inte på lathet från Anders sida utan beroende på att Anders var med första gången på stranden och sprang och att lyckades pricka ett stort underjordiskt(sandigt!) hål där vänsterfoten placerades med vrickad fot som resultat. Högt läge och smärtstillande några dagar och svullnaden har gått ner påtagligt sedan dess. Ingen löpning på ett tag men dykningen fungerar bra ändå.

Nu kommer snart Stefan och Daniel från Sverige till Dolphin Bay – skall bli jättetrevligt och tänk så spännande att se vad de har med sig i packningen – förhoppningsvis en kamera så vi kan börja ta bilder igen så ni får se härligt hur vi har det!!

Vi förstår att det är påskvecka och att en hel del passar på att åka till fjällen och åka skidor (är ni inte trötta på snön och kylan????) så vi passar på att önska alla en riktigt, riktigt, riktigt GLAD PÅSK.

(Som ni märker har vi hittat en liten ingång till cyberspace – livet är fyllt av överraskningar, eller hur?)

Massor av kramar EvAnders (alias Barracuda och Manta Queen)

PS. Ta reda på vem William Ryder (han är 21 år och spelar rugby) är så kan ni prata med vem som helst på Fiji – Anders superbra knep!!