Sundström Travel Logo

FIJI TIME = if not now, maybe later?


Australien (Sydney) 2006-05-02

Vi har haft 10 underbara dagar med Daniel och Stefan. Under vattnet på Rainbow Reef, i solen på beachen, vid middagsbordet i solnedgången och i hängmattan.

Men...tiden går fort och den 20:e april är det dags for killarna att så sakta åka hemåt (en natt i Nadi, en i Seoul och en i Paris!). Vi har beslutat att stanna till den 25:e. Njuter av jättegod mat, superfin dykning (det blir 30 dyk!) precis mellan ny-och fullmåne, alltså inte så strömt, och Rolands 40-årsdag! Visst är dom vackra dessa Fire Dartfish. Klicka på för större bild

Istället för att sjunga Happy Birthday kör vi en häftig "Ta Ram Tam Tam"!! Mycket uppskattat, personalen sjöng hela natten och till Violas förtret i flera dagar efteråt.

Vår nya kamera funkar helt perfekt, vi har slideshow på PC:n på kvällarna med "Dagens foton", både över och under vattenytan. Även Achim visar sina otroliga undervattensfoton. Under ett dyk blir kameran "immig", Eva blir livrädd, den pajar väl inte? Den klarar sej, Eva kollar och vet ni, det var bitmärken på O-ringen! Jaha, så nu vet vi att kackerlackor ÄLSKAR silikon! Som tur är har vi en extra O-ring och immigheten försvann efter några dyk.

Alla på Dolphin Bay sjunger en vacker, sentimental avskedssång när vi åker och ja, det känns sorgligt att lämna dem........... Vi bara måste åka tillbaks! Och, kära vänner ni bara måste åka hit, en helt underbar del av världen!!

Anders simmar genom den långa tunneln från 8 meter ner till 22 meter för att komma till The Great White Wall på Rainbow Reef. Klicka för att få en större bildPå flygplatsen i Taveuni möts vi av "Captain Watson", en kvinna som är både Kapten, Kontorist, Flygvärdinna, Bagageutlämnare och Mekaniker. Hon frågar hur länge vi väntat på avgången till Nadi; - Bara idag? Det är precis det som är FIJI TIME!! Tre timmar senare avgår äntligen Air Fijis morgon flight mot Nadi. Mellan Taveuni och Savusavu är det bara EvAnders och Captain Watson, och efter en halvtimmes paus är hela planet fullt. Sex personer på väg till Nadi!! En sanslöst vacker flygning.

I Nadi bor vi på Horizon igen, kollar så att våra varma kläder fortfarande finns kvar där, lyckas få tvättat lite saltiga/fuktiga kläder och bokar in våra sista dagar på Wayalailai Resort. Wayalailai ligger i ö-gruppen Yasawas på ön Waya Sewa, några timmars båtfärd från Nadi. Eftersom vi nu helt är med på FIJI TIME, så vill vi vara ganska nära Nadi dagarna före nästa internationella flight till Sydney. Tycker nog att vi skulle behöva lite av FIJI TIME i Sverige och kanske skulle det behövas lite av organisation här i Söderhavet!?

Wayalailai Resort ägs och drivs av "The village", alltså folket i byn bredvid. De pengar som ev. blir över används förutom till resorten även till skolor osv. Det känns bra. Men, vi förstår också att det behövs lite "inblandning" från "Väst" för att inte ALLT ska bli (eventuellt) gjort i morgon...................

Umgås ganska mycket med en härlig svensk familj (från Bohuslän) med en liten gullig Antonia, nästan 3 år (som kan simma!) och en bebis på väg. De är ute på en 4 månaders jorden-runt-resa, Tufft!!

Dykningen går inte att jämföra med Dolphin Bay Divers Resort på Rainbow Reef och tyvärr inte maten heller....Vi dyker bara en gång (har nog blivit bortskämda ....) och slappar resten av tiden av på beachen. Inte så dumt det heller. Jo, en STOR sak händer en dag: Hela Fijis Rugbylandslag kommer och hälsar på!! Anders är alldeles salig! Han har blivit ett riktigt Rugby-fan. Tyvärr är inte foten riktigt läkt (eller hur var det egentligen?) så han kan inte vara med och träna........

Vad gjorde ni på Valborgsmässoafton? Vi höll på att missa den alldeles, tid och datum är inget vi funderar på så mycket längre... Åt en god middag på Horizon i Nadi gjorde vi ihop med Fam. Freij-Strömberg och två "Kiwis" som vi också träffat på Wayalailai.

Så är det då ny månad, Maj! Och värmen och våren börjar komma på allvar där hemma, vilken härlig tid! Sophie har cabat ner bilen och njuter av solen och hög musik, låter hur underbart som helst! Vi har snart varit ett helt dygn i Sydney och vi gillar atmosfären, härlig stad! På onsdag kväll är vi bjudna på middag hos vänner till Fam. Jacobs, ska bli supertrevligt och på fredag ska vi på konsert i Sydneys Operahus, en 50-års present från Fam. Ljung får det bli. Eva njuter länge av sina födelsedagspresenter.....

I morgon, och några dygn framåt, har vi kostat på oss att bo på ett "riktigt" hotel!! Skönt att få kunna tvätta bort sanden i håret och saltet från kroppen. Tänk bara, varmvatten!!

Vi hörs i morgon.....FIJI TIME *ler*.

Massor av kramar

EvAnders

PS Träffade precis Martin här på "Everywhere Internet " som han driver. Han och hans hustru Melinda var på Matava Resort samtidigt som oss. De är "Pome`s, (People of mother England) men bor här i Sydney. Vi ska träffas på lördag kväll. Börjar bli lite "busy" här i storstan........nästan som hemma, kul!

Bilder