Sundström Travel Logo

Perhentian Island - Sundström Travel åker till Asien.


Malaysia (Singapore, Kuala Lumpur, Perhentian Besar) 2006-07-03

Så kom dä ÄNTLIGEN Kerstin och Bengt!! 12 timmar sena och med Singapore Airlines istället för det bokade Finnair. Vi hämtade dem på Changi Airport i Singapore kl 6 på morgonen den 21 juni. Eva har bokat in oss på Hotel Robertson Quay som ligger ganska centralt, gångavstånd till city, och är hyfsat billigt. På bästa Sundström Travel vis ska vi nu visa våra Göteborgsvänner våra "pärlor" i denna del av världen. Vad passar bättre än att efter en guidad tur i Little India och lunch hos "Indiern på hörnan" (Ja, Maria & L-G - servitören kände igen oss!) få sörpla på en Singapore Sling på Raffles?!

På kvällen firar Eva sin 50-årsdag igen (!) Hon får ett silversmycke som innehåller vatten från världens sju oceaner och där en del av köpesumman går till WWF. Vilken härligt passande present! Eva strålar av glädje!!

Blackpepper- och Chili Crabs, Mee Goreng, Tiger beer, linbana till Sentosa island, besök på Fort Siloso, ett "dyk" i Singapores Aquarium, tunnelbana (ja, den är fortfarande VÄLDIGT ren) till Singapores symbol Merlion - som tyvärr hade "duschpaus" och kvällsshopping på Orchard Road hann vi med innan det var dags att ta tåget mot Malaysia och Kuala Lumpur. I KL har vi bokat lyxhotell!! Med underbar buffé frukost...njöt av våra favoriter: Chicken porridge, Beef Rendang och Kaya. Eva har letat på nätet och bokat rum på fyrstjärniga Hotel Melia till riktigt bra pris, 210 RM (420 kr) per rum inkl. frukost!
Kulan" känns lite som vårt andra hem och att sen få träffa Lipton, vår Klockkille på Jalan Petaling, igen känns underbart. Vi har handlat klockor av honom i över 10 år så nuförtiden behöver vi inte ens pruta, han ger oss alltid sitt bästa pris och kvalité', det vet vi. Vi handlar klockor åt killarna (A-team) på Sepik river och också några Tenniströjor (och en kikare till Keneth) som vi nu precis har skickat till dem.

Kerstin och Eva tar en shoppingdag på Sungai Wang Plaza (jodå, favoritmärket Goggles på Metrojaya finns kvar!) och det nyare Times Square. Lunchen tar vi alla fyra högst upp i foodcourten på Sungai Wang, härligt galet och supergott - ni som åkt med Sundström Travel vet hur det är däruppe! Middagarna intas på Jalan Alor, ute på trottoaren nästan bland bilarna, och det smakar som vanligt underbart - Tibor och Ilona - vi saknade er!!

En dag går vi till Central Market för att bl a ta en Roti Canai men.........Central market håller på att restaureras och var "favorit indier" har fått stryka på foten för ett snabbmatställe a la McDonalds......Men vi hittar Roti Canai......på annat håll och vi förklarar att detta är vanligt att man äter till frukost (????) Kerstin & Bengt tycker att det nog är lite underligt att äta "pannkaka" med stark currysås på morgonen. Och vet ni? 1994 kostade en Roti 0,70 RM (1RM = 2kr) och nu, 2006, är priset uppe i.......håll i Er nu..................................0,80 RM!!!!!!

Givetvis unnar vi oss en Mai Tai på Hotel Federals roterande restaurang. Både the "Bellman" (trots att vi inte bor här denna gång) och Hovmästaren känner igen oss och önskar oss välkomna tillbaka, det känns också riktigt hemtamt. Naturligtvis kan han som vanligt alla svenska pingisspelare (han saknar J-O Waldner!), fotbollsspelare och hans ÄLSKAR fortfarande ABBA!! Vi beundrar även utsikten uppifrån K.L Tower och vi har tur för vädret är riktigt klart och vi ser långt.

På vägen hem gör vi ett par timmars stopp på Fågelparken och nu ar det extra kul då vi känner igen flera av fåglarna från vår resa. Bl a så finns här en Greater Bird of Paradise, fast den dansar inte för oss förstås....

Fotbollen visas överallt så även i vår hotellbar med stor skärm och klockan 23.00 bänkar sig Anders och Bengt för att titta på Sverige - Tyskland. Anders sätter upp medhavda kort på fotbollslandslaget i rummet och sätter på Sverige-pins på personalen. Förväntningarna är höga men dom hinner inte ta mer än en klunk av den iskalla ölen innan första målet kommer! Resten av matchen blir en lång pina men dom två svenskarna i rummet håller humöret uppe och grabbarna runt omkring önskar lycka till om 4 år. Nu hoppas vi att Argentina spöar Tyskland (men det gjorde dom ju inte!)

Tre dagar i "Kulan" går snabbt och tidigt på morgonen den 26:e går turen med Sundström Travel vidare österut mot Kota Bharu och Perhentian Islands. Air Asia är som Europas Ryanair; mycket prisvärt och enkelt att boka över nätet. Så................Taxi, Flyg, Taxi, Båt och Båt och ...vi är framme!!!!!!!!!!!!!!!!!

Water Colours bor vi i Sea view bungalows minsann, egen toa, kalldusch (vem behöver varm?) och fläkt. Den stora skillnaden mot för 10 år sedan är, förutom mycket fler gäster, att man nu har 24 timmars el. Så vi gör ett försök att få ner temperaturen i rummet genom att alltid ha på fläkten men det pendlar konstant mellan 29,9 och 31,9 grader! Att svalka sej i vattnet är inte heller bra, det håller mellan 28 och 31 grader.....Fast det är nog ingen som tycker synd om oss!!

Här är det riktigt, riktigt billigt att leva (Jippi, bra för vår "genomsnittsbudget":-) ) och vi njuter av frukost - Bananpannkaka på Mama's, Mee och Nasi (Nudlar och ris) i olika former till lunch och mumsiga fiskmiddagar med olika fruktshaker - helst på Mama's. Vi äter ju inte hela tiden......resten av tiden går åt till dykning, snorkling (har fått lite simhud mellan tårna!) , kanotning, sudoku, läsning samt Championship i "Plump". Eva är regerande mästarinna!!

Bengt som är "nybörjarsnorklare" ser allt!! Flest hajar, största Triggers (en stor fisk) och de vackraste stingrayen. Skulle inte förvåna oss om vi får ordna en dykresa för Göteborgare till Fiji om något år eller så !!?? Som alltid är det lite sorgligt att lämna alla vi lärt kanna lite, Nikki (kanonservice i dykshopen), Claudius (var jätteduktige Divemaster som var så noga med att visa oss allt vi hade sett i böcker efter dyket), Servitören på Mama's (som sjöng Imse Vimse spindel för oss och grät när vi åkte...), Servitrisen på Coral View (som jobbade sin första dag med oss som första gäster) och inte minst allt det fina under vattnet...

Nu har vi precis sagt hejdå till Kerstin och Bengt, som åker tåg tillbaka till Singapore och vi har en dag i K.L. innan vi flyger till Bangkok och möter Lina och Peter som redan är där och väntar på oss. Vi har haft det fantastiskt kul dessa dagar och vi tror nog, som sagt, att det blir fler "Sundström Travel's"......

Ser nu fram emot att få semestra med Lina & Peter i Thailand och kanske Vietnam.....får se vad vi hittar på.......

Ha det så jättebra alla våra vänner på era semestrar!!!! Er "välförtjänta ledighet" som Lasse alltid sa!!

Många kramar

EvAnders

Bilder