Sundström Travel Logo

Koh Chang - EvAnders på semester (!?) i Thailand!!


Thailand (Bangkok, Koh Chang and Hua Hin) 2006-07-13

Semester!! Hur kan man säga så när man är ute ett helt år och reser? Jomen, det kändes som semester när vi kom till Bangkok i Thailand och mötte upp med Lina och Peter. De fick bestämma vad vi skulle göra i Bangkok och vi bara hängde med. Bangkok förresten – en stökig kaotisk stad med fina tempel – där vi är på vår vakt nästan hela tiden för att undvika att bli lurade. Av taxipriser, historier om stängda attraktioner (för att bli guidade och inte gå själva), åka till ”deras” restauranger och inte de vi valt osv. osv. Bra mycket ”tuffare” än både Kuala Lumpur och Singapore. Och MYCKET skitigare!!

Efter två nätter i Bangkok så följde vi med till Koh Chang där Lina bokat in oss på en 5-stjärnig anläggning som heter Aana Resort, perfekt ställe att koppla av från stressiga jobb. Lina lyckades få ett Guldägg i våras för Brindfors Friends-kampanj om sms-mobbning så hon tar en välförtjänt paus i sitt jobb. Och vicket ställe!! Fråga oss inte hur Koh Chang är för vi jäste vid poolen, tog Spa-behandlingar, titta på VM-fotbollen på nätterna och åt för det mesta på resorten och då vid någon av poolerna.
Vy från den övre poolen på Aana Resort. Klicka för större bild.Ja, vi som Professionella Turister behöver, precis som ni alla i Sverige som har semester just nu, också ledigt från ”upplevelser”. Även om kanske våra upplevelser är mer spännande än ett traditionellt jobb *ler*.

575 pix för oss två inklusive frukost var nästan dubbla budgeten men det var värt vartenda öre – smart att åka hit när det är lågsäsong – billigt och inge folk!

Nåja, lite nytta gjorde vi……….Restaurangchefen (Outlet Manager!) ordnade en matlagningskurs i Thaimat. Mums!! Behövs nu när vi snart måsta börja laga egen mat………Vi besökte också Gymet några gånger och paddlade till den privata stranden på andra sidan floden. Lite lagom jobbigt så där…………. Jamen, glömde berätta att vi paddlade ut bland vågorna och surfade – det blev riktigt blött i och med att vi lyckades slå runt fem gånger!!!!!

Efter fem härliga dagar utan att ta fler beslut än vad vi skulle äta för mat och vid vilken pool så var det dags att röra sig öster och söder ut till lite klarare vatten och lite annat att se och uppleva. Lina och Peter bokar in sig på två lite lyxigare ställen på Koh Tao. Vi åker buss via Bangkok och hoppar av bussen utan Lina och Peter i Hua Hin och besöker Dick Olofsson (arbetskollega till Anders) och hans fru Lotta i deras nybyggda hus härnere.

Spännande att få se detta liv också – det är just nu lite Klondyke stämning här och vi träffar många svenskar som har byggt eller är mitt i sina husbyggen. Flott är det och det vi får se är nog bara början på en lite större utvandring av svenskar hit till Hua Hin.

Dicken och Lotta tar en välförtjänt öl. Klicka för större bild.Dicken och Lotta har verkligen lyckats med sitt hus och vi trivs i deras sällskap – det blir lite sightseeing, shopping, pilsner i poolen, mat på stan och imorgon planerar vi att spela en runda golf på deras hemmabana. Planen är sedan att åka vidare mot Koh Tao och sammanstråla med Lina och Peter igen.

Nu tar vi några dagar i sänder och kommer på Koh Tao kika på vad vi skall hitta på efter den vistelsen – kanske blir det norra Thailand eller Vietnamn, Burma, Laos eller Kambodja. Äh, det löser sig – här är så lätt att ta sig fram och resa så man behöver inte ha någon plan!!!!

Många hälsningar till alla semesterfirare i Sverige!

Kramar EvAnders

Bilder