Sundström Travel Logo

Koh Tao - Fortfarande på semester i Thailand!!!


Thailand (Koh Tao and Bangkok) 2006-07-26

Bussen från Hua Hin till Chumphon tar fyra timmar och kommer på utsatt tid och på utsatt plats. Vi påminns hur lätt det är att resa i denna del av Asien. Vi drar oss till minnet hur smidigt det även var att åka buss i Sydamerika. Där kunde man även få en komfort som är jämförbar med Business class på flyget för en mycket billig peng.

Vi är på väg till Koh Tao och båtresan med katamaranen tar 90 minuter. Ganska skumpigt men absolut ingen mardrömsresa som vi vet att många andra haft hit ut.

Två dagar innan vi kommer till Koh Tao har "Fullmoon partyt" på Koh Phangan varit och det blir vi varse om när vi skall hitta någonstans att bo. "Solly, Full!!" Det tar ett par timmar att hitta ett boende för natten som passar budgeten men när det är fixat äter vi middag med Lina & Peter på deras ställe, Grand Coral Resort, på Sairee Beach.

Dom bor flådigt (och i vara termer dyrt) och när dom efter några dagar byter ställe (ännu flådigare och dyrare) tar vi rygg och hittar ett ställe på beachen bredvid, JP Resort.

När vädret är fint (och det är det till största delen) på Koh Tao, går en vecka fort. Peter visar oss några black tipped reefsharks som dom hade i vattnet utanför resorten men annars blev det förutom snorkling det vanliga Thaibeachlivet. Bananpannkaka och frukt till frukost, läsning och slappande på beachen, dykning, massage, lite Internet och sedan grillad fisk och skaldjur på beachen på kvällarna. Det blev även en och annan drink också. Allt är fortfarande väldigt billigt i Thailand och vi som älskar asiatisk mat njuter av varje måltid.
Ett stim av baby barracudas. Klicka för större bild.Det finns cirka 50 (!) dykoperatörer på ön och det är väldigt många som kommer hit för att lära sig dyka. Med våra 150+ dyk i bagaget räknas vi som very, very experienced, vi gör 4 dyk och konstaterar att ön är väldigt bra för att ta sitt dykcertifikat men att undervattenslivet vad avser korall och fiskliv är dåligt. Vi är nog lite bortskämda efter fantastiska dyk på Fiji och Papua Nya Guinea!!

Vi läser förstås om Vietnam och Kambodja som står näst på tur och samlar på oss av tips från folk vi pratar med. Har du några tips om dessa länder så hör gärna av dig!!

Resan till Bangkok går med samma rutt som ditresan och 10 timmar senare checkar vi in på Hotell Silom City i Bangkok. Valet av hotell har vi inte gjort själva utan vi har valt det beroende på att Viola & Roland från Dolphin Bay Divers Resort på Fiji är i Bangkok några dagar på deras väg till Europa och lite semester. Daten var satt till klockan 09.00 i hotellets frukostmatsal och jovisst var de där, så kul att se dem igen! En av de längsta frukostar vi haft då det fanns mycket att prata om. På kvällen tog vi dem till Kitchen Vientiane och åt en supermiddag.

Nu håller vi på att fixa visum till Vietnam, ordnar med flyg och inkvartering i Hanoi och har precis lämnat över grejor till Lina och Peter som dom skall ta med sig hem till Sverige. De åker hem idag och gissa vad - dom förlovade sig igår - bytte ringar och donuts på Donkin Donuts. Skitkul!!!!!

Fortsätt att njut av den fina sommaren i Sverige. Nästa gång vi hör av oss är från Vietnam.

Många kramar EvAnders

Bilder