Sundström Travel Logo

Buenos Aires - Eva är tillbaka i Buenos Aires efter 42 år!!!


Argentina (Buenos Aires) 2005-10-25

Nattbuss från Cataratas (vattenfallen) i Puerto Iguazu, till B.A. tog 18 timmar! Inkl två timmars stop mitt i natten när bussen gick sönder och då även AC:n. Gissa om det var varmt framåt morgonen!?

Vi kom fram till busstationen och där stod jag än en gång i Buenos Aires - mycket har hänt i mitt liv sedan jag lämnade Buenos Aires vid 6 års ålder för att flytta till Sverige och Göteborg.

Nåväl, syster Margareta och Christians vänner, Roberto och Mariel hade bokat hotell åt oss - Hotel Normandie på Rodriguez Peña 320. Centralt och safe. Muchos, muchos Gracias!!

De tog med oss på en underbar typisk Argentinsk restaurang Porteño vid Rio de la Plata. (Porteño kallas man när man är född i Buenos Aires.) Vilken mat......... finns inte ord.... Jag kommer ihåg Asadon från när jag bodde här 1958-1962!

Roberto och Mariel bjuder ut oss till deras Segelklubb på LördagsAsado med familjen. De är världens bästa guider och är helt underbara mot oss, säger hela tiden att - "vi tar hand om Er, Ni är våra gäster!", och de introducerar oss för sina vänner. Hoppas att vi får återgälda när de besöker oss i Sverige eller kanske Sydostasien under deras vinter (juli, aug).

De kör oss till Vizente Lopez, området där jag bodde, och till huset på Arenales 1383. Och....jag känner igen mej!!! Skolan mitt emot finns också kvar! Det känns lite sentimentalt.....Vi går mycket i B.A. och där, plötsligt!! .... känner jag igen mej igen: Plaza de Mayo, där jag brukade mata duvor med majskorn som vi köpte i små påsar!! Allt finns kvar, även majskornen!! Klart jag måste mata dem! B.A. är en härlig stad, lite lik Paris, det som skiljer är tangodansarna på gatorna i San Telmo. Jag skulle definitivt kunna bo här igen!

Ikväll åker vi nattbuss (14 timmar) till Mendoza och provar viner och utforskar området i skuggan av Anderna. Vi har lämnat kvar lite grejer på hotellet så packningen är lätt. Åter till B.A. om ca fyra-fem dagar.

Bilder