Sundström Travel Logo

Pampas och Tango - Ridandes med Gauchos på Pampas på en Estancia och Tango


Argentina (Buenos Aires and San Antonio) 2005-11-04

Här är det mycket uppståndelse kring Bush besök i Argentina. Han kom i natt för att träffa de övriga stadsöverhuvudena från Nord, Mellan och Sydamerika i Mar del Plata - vi märker dock inte så mycket av det i praktiken, förutom att vi noterar i media att han INTE är populär här.

I BA bränner dom upp lite tåg i protest läser vi i tidningarna och Maradona åker tåg och polar med Venezuelas Chavez i protesterna mot Bush. Vet inte om det uppmärksammas i Sverige??

Apropå Maradona - varje måndag kväll har han en 3 timmar direktsänd TV-show här i Argentina. Han ser ut som en vältränad 30-åring och håller show och är mycket professionell - förhoppningsvis är han med på Boca-bänken när vi skall kolla på BA-derbyt (tidig seriefinal) mellan Boca Juniors och Velez Sarsfield om två veckor.

TANGO! Vi var på några häftiga tangoställen. Dels var vi på ett ställe (Tango Tasso) för vanligt folk. Vi satt och smuttade på drinkar en timme och såg folk bjuda upp varandra och passionerat glida runt dansgolvet med mycket olika och personliga stilar - skitkul!! Vi var även på en professionell show på Michelangelo i San Telmo med cocktailparty, supermiddag och show med riktiga Tangoproffs (kolla bilderna).
Vi har strosat runt en hel del i Buenos Aires bland boulevarder, avenyer, parker och smågator. I början av veckan drog vi dock till det mäktiga Pampas och levde estancialiv under två dagar. Det var riktigt, riktigt trevligt - Eva hade hittat ett kanonställe på Internet. Vi lekte gauchos (dom riktiga gauchos har betydligt bättre teknik i hästsadeln än oss!), åt empenadas, asado (naturligtvis), beundrade olika shower och bodde ståndsaktigt.

Vi har än en gång träffat vara "värdar" i Buenos Aires - Roberto och Mariel - och igår bjöd vi dem på en Parilla i Martinez utanför BA - blir ni inte lite köttsugna därhemma när ni ser bilderna??????

Hundar är ett fenomen i Argentina och Brasilien. I parkerna ser man dels hundvakter med ett 15-tal fina hundar i koppel på promenad och i städerna och i byarna springer det runt vilda hundar överallt. Fråga oss inte varför men vi har fått många nya hundpolare - de kan hänga med några timmar i hasorna på oss när vi går en långpromenad (dock inte i BA) och de är mycket snälla.

Personalen på hotel Nordmandie på Rodriguez Peña känner igen oss nu och vi blir alltid väl bemötta hos dem - nu drar vi dock från hotellet och Buenos Aires under två veckor för att utforska Patagonien. Avfärd med flyg 05.30 imorgon bitti till världens sydligast belägna stad - Ushuaia!!!

Kramar/EvAnders

Bilder