Sundström Travel Logo

Paraty - Äventyr i Paraty, São Paulo och Curitiba


Brasilien (Paraty, São Paulo, Curitiba) 2005-10-14

Paraty var finare än förväntat - en välbevarad portugisisk klenod från 1700 och 1800-talet som är mycket väl bevarad med en härlig utstrålning och charm.

Kameran pajade så bilder från våra utflykter bland öarna utanför Paraty och stränderna i Trindade blir det inte, inte heller på all den goda mat vi åt. Några bilder blev det dock innan den kraschade.

Nåväl, kameran måste ju fixas så efter lite efterforskning och koll med diverse folk på stan konstaterade vi att vi måste in till São Paulo.

Utcheckning från vår mysiga Pousada, och vandring med packningen till busstorget, buss 6 timmar till São Paulo - vart skall vi bo?? Vet inte om någon har varit i São Paulo men detta är en gigantisk stad - världens tredje största.

Nåväl, vi har ju Lonely Planet och rutinerade som vi är valde vi ut ett ställe i Liberdade (det asiatiska området nära centrum). Taxi dit och hoppa ut med packningen, betalade och kunde 5 minuter senare konstatera - HÄR SKALL VI INTE BO!!! Ut på gatan med packningen och leta hotell - no problem - vi hittade ett kanonställe som drevs av några Taiwaneser i ett helt nyrenoverat rum för 64 real (cirka 225 spänn) inklusive en toppenfrukost - några gator längre bort.

São Paulo är en riktigt busig stad, troligen den tuffaste vi varit i men inga incidenter - vem vill ge sig på en 0,1 tons och två meter lång Viking och hans blonda Modesty Blace vid sin sida - redo att hugga!

Ändå blev det tunnelbaneresande för att komma till rätta med kameraproblemet, första stället - skak på huvet, prova detta ställe. Ställe 2, skaka på huvet och använde portugisisk/engelskt översättningsprogram på PC för att förklara att det skulle i bästa fall ta tre dagar och att det kunde ta 45 dagar om Sony inte hade reservdelar på plats. Till källan morrade Vikingarna. Vi fick adressen till Sonys huvudkontor som låg på andra sidan av São Paulo och susade dit med blixtens hastighet med hjälp av det fantastiska transportmedel som heter - metro och våra fötter.

Tack vare diverse människors hjälp lyckades vi ta oss fram till den rätta adressen, fixade en kölapp, väntade en liten stund, och fick tag på några som tydligt förstod att de urtrevliga och charmiga Vikingarna vill ha en lagad kamera med sig därifrån!?!?! Det var kolugnt, kameran var faktiskt ganska paj men de bytte ut omkopplaren och se - nu funkar den igen. Puss och kram till personalen på Sony!!

Det blev dock inte så mycket bilder i stan - främst av säkerhetsskäl - det som finns där är dock MÄNNISKOR, MÄNNISKOR, HUS, HUS, BILAR, BILAR, BUSINESS, BUSINESS. Häftigt att ha varit där dock. Två nätter blev det till receptionisten stora förtvivlan - Please, don´t leave today!

Om man inte flyger i Sydamerika åker man buss - så buss (bekvämt) blev det söderut i 6,5 timmar till Curitiba där vi varit i ett dygn. En ren, fräsch, välorganiserad stad som vi kollat in idag.

Vi har förstått att hösten i Sverige har varit fantastisk och att Sverige är klara för VM i fotboll. KUL!

Bilder