Sundström Travel Logo

Curitiba - Genomblöta i Morretes


Brasilien (Curitiba) 2005-10-16

Fördriver just nu lite tid på ett Internetcafé medan vi väntar på att nattbussen till Foz do Iguacu skall gå kl. 22:00.

Vi planerade att åka från Curitiba ut till kusten till Paranaguá och Ilha do Mel (Honungsön). Tog tåget (se bilder) som dock stannade i Morretes. Det gick bara ut till kusten på helgerna.......Där mötte vi Maria och Nicolas (på busshållplatsen) som hade en Pousada lite ut i djungeln en bit från Morretes.

Då väderprognosen var regn, regn och regn beslutade vi oss för att bo hos dem. Spännande!! Nicolas arbetar som djungelguide så han tog oss rätt ut i Atlantdjungeln! Trots att det efter ett kort tag började regna så var det en fantastisk upplevelse. Väl tillbaka gjorde Eva middag, hon hade handlat i Morretes i en liten lokal affär med manuell köttdisk.............. Det var riktigt gott!!

Har ni sett spindeln? Den var ruskig!! Maria sa åt oss att döda den, hon vågade inte! Dagen efter åkte vi lokalbuss runt i trakten. Besökte Antonina, Paranaguá och Morretes där vi även åt en traditionell middag, "Barreado" = kryddat kött som är kokt i lergryta i 24 timmar. Mumsigt!!! Maria och Nicolas bjuder på en underbart god frukost i vårt rum; massor av frukt (väldekorerad av blommor) kaffe, ost, charkuterier, bröd, guavamarmelad och äggröra. Mmmmmmmm ska snart gå och äta middag.

Bilder