Sundström Travel Logo

Iguassofallen - Och ännu blötare i Foz do Iguazu


Argentina (Foz do Iguassu) 2005-10-20

Belöningen efter allt regn vi haft i Brasilien kom under vår vistelse i Foz do Iguazu då vattenfallen var fyllda till bredden av den senaste tidens regnande.

Vi bestämde oss för att utforska vattenfallen i lugn och ro så vi har spenderat totalt tre dagar häruppe (2 dagar på den brasilianska sidan med båt på floden Iguazu och 1 dag från den argentinska sidan) Vattenfallen är helt fantastiska och som lokalbefolkningen sa "they are crazy right now" beroende på allt regnande som varit de senaste månaderna.

Ni som varit här eller som sett fallen på bild känner säkert inte igen er på våra bilder, vattnet är brunt och det forsar fram med en våldsam kraft på ställen som normalt är torrlagda. Floden Iguazu var 15 meter över sitt normala tillstånd och en del sektioner var t.o.m. avstängda beroende av det höga vattenståndet.

Nåväl, vattenfall gör sig kanske inte så bra med vanlig kamera men komplettera våra bilder med din fantasi om det våldsamma ljudet och den konstanta duschen så kanske du får en känsla för hur vattenfallet är. I grova drag kan man säga att man får en bra överblick av vattenfallen från den brasilianska sidan och kommer närmare inpå fallen från den argentinska sidan.

Sammanfattningsvis var dagarna här uppe vid Iguassufallen helt fantastiska!!!!!!!!

Vi har även kollat in lite fåglar och andra djur och gjort städerna på den brasilianska och argentinska sidan. Värmen har kommit (över 30 grader och sol) och det är skönt.

Ikväll blir det nattbuss till Buenos Aires (18 timmar) och nya äventyr. So long!!

EvAnders

Bilder