Sundström Travel Logo

Ecuador och Peru
Ecuador har djungeln i Amazonas, de höga bergen i Anderna och Atlantkusten med långa sandstränder och badorter och mycket mer däremellan.

Lite knepigt att hålla sig frisk är det dock - magen tar lätt stryk. Som bas i Quito bodde vi hos svenske Patrick på Hostel Jhomana. En toppenkille som hjälpte oss med det mesta och som vi rekommenderar.

Vi tillbringade en del tid i Quito och gjorde utflykter till Otavalo, de varma källorna i Pappalaccta, ekvatorlinjen och lite till.

Under en vecka på Galapagos hinner man bekanta sig med det fantastiska och unika djurlivet. Dykningen är i världsklass och det hör väl inte till vanligheterna att man hoppar in i ett stim av hammarhajar direkt från dykbåten - men det gjorde vi där.

Amazonas har ett rikt djur- och fågelliv och det vi kommer ihåg från vår vecka i djungeln är hur lokalbefolkningen lärt sig att ta tillvara på det som finns i naturen.

Våra guider visade oss hur man får mat från djungeln, gör kläder, skapar byggnadsmaterial och gör mediciner för alla tänkbara sjukdomar.

Jul och Nyår tillbringade vi i Atacames, lyssnade på reggaton, slappade och drack goda drinkar tillsammans med semestrande Ecuadorianer.
För att lära oss inkaindianernas historia i Peru började vi med besök på olika museer i Lima och besökte de gamla delarna av staden.

Därefter flyg till Cuzco där vi tillbringade några dygn med att besöka olika delar av området innan vi avslutade inkahistorian med ett besök på det magnifika Machu Picchu.

Efter några dygn vid Titicacasjön anlände vi tillbaka till Lima där Anders gamla skolkamrat Hasse "Myran" Andersson visade oss staden under några dygn.


Läs våra 8 reseberättelser från Ecuador och Peru genom att klicka i menyn till vänster.

Längst ner på sidan på varje reseberättelse finns de foton som tillhör texten.