Sundström Travel Logo

Nya Zeeland

Att utforska Nya Zeeland kräver tid. Vi hade två och en halv månad på Nya Zeeland och hann med mycket men inte allt. Totalt körde vi drygt 850 mil med vår hyrbil och bodde på olika hostel. Det är vår starka rekommendation - hyr en bil och bo på hostel om ni skall till Nya Zeeland och vara där en lite längre tid.

Hyr man bil en längre tidsperiod så kan man förhandla sig till riktigt bra villkor. Många av dom hostel vi hittade var riktiga pärlor och det är på hostel man träffar andra resenärer och utbyter erfarenheter och kunskaper. Vi blev glatt överraskade att det var så många äldre som bodde på hostel - vi hade inte räknat med att vi skulle vara yngst på vissa hostel!!!! Bästa kedjan är BBH där det definitivt lönar sig att köpa deras kort.Vi sitter näst längst fram i båten och kämpar oss ner för denna Grade V med Steven längst bak - Eva i grön hjälm. Klicka på bilden för att förstora.

Hotell är relativt dyrt, likaså de flesta Bed & Breakfast så det är svårt att få in i budgeten om man skall vara här en längre tid. Husbil ger teoretiskt större flexibilitet men tänk på att Nya Zeeland inte har allemansrätten och det kräver en relativt stor plånbok om man vill ha någorlunda komfort.

Här finns så otroligt mycket att se och att göra så du måste fatta beslut om vad vill göra och många attraktioner måste du helt enkelt välja bort!

Vi valde att ta dagen som den kommer och planera vår rutt under resans gång och vi tycker att vi fick med mycket av Nya Zeeland under våra månader.

Vy från Slope Point, Nya Zeeland i solnedgången. Klicka på bilden för att förstora.
Läs våra 12 reseberättelser från Nya Zeeland genom att klicka i menyn till vänster (8 från Sydön och 4 från Nordön).

Längst ner på sidan på varje reseberättelse finns de foton som tillhör texten.