Sundström Travel Logo

Christchurch - LES MILLS WORLD OF FITNESS


Nya Zeeland (Christchurch) 2006-01-09

Nya Zeeland!!! Känns som att komma hem, fast på sommaren! Här är det högt i tak, rent (som i Stockholm), vi kan dricka kranvattnet och vi har börjat träna igen!! Våra magar är helt ok och vi kan njuta av ALL mat vi ser! Mycket, mycket dyrare än i Sydamerika så här kommer det nog gå stålars!!

.Christchurch är ganska likt "Henley on the Thames", alltså en liten engelsk stad. Folk här är otroligt trevliga och det är faktiskt skönt med engelska språket!!! (Men vi saknar att kunna nyttja våra inövade spanskafraser.

Bokade fyra dygn på ett Hostel, dubbelrum, redan från Sverige då vi visste att det är semestertider och skolledigt för Nya Zeeländarna (?). Vi använder dagarna till att förkovra oss om NZ och igår bestämde vi oss för att hyra en bil, typ Toyota Corolla, under våra 2,5 månader här. Först hade vi tänkt att köpa en billig bil, men.......då ingen av oss vet mer om bilar än hur man tankar dem så var det nog en ganska dum ide'...och hur skulle vi gjort när vi sedan behövt sälja den snabbt i Auckland? Micke? Många turister hyr "Campervan's" men vi trivs nog bäst med en hyrbil och varierat boende - mer flexibilitet.

Vi kommer att åka söderut och sedan åka utmed kusterna norrut, ung. en månad på varje ö. Eva har redan kollat ut vad hon skall använda en del av 50-årspresenterna till. Tandemhopp över sjöar, glaciärer, stränder och.......River rafting på en kat. 5 flod och.......Nej, inget bungyjump!!! Idag har vi köpt en golfguide, handskar och bollar. Golf är otroligt billigt att spela här, mellan 30-200 kr/runda!! Anders har redan gått några rundor/banor i huvudet!

Och, vet ni......nästan det bästa av allt?! Vi har tränat BodyPump!!!! Det är ju härifrån NZ som det ursprungligen kommer. Gissa om det var kul!! Eva började tappert med två femkilos till uppvärmning... men fan vad det kändes tungt....hade hon verkligen tappat så mycket i styrka?? Anders kände samma sak, supertungt!! Vi kollade upp med vår vältränade, otroligt muskulösa tränare efteråt och ja, vi gjorde det som Micke (NJoy) varnat oss för; tänkte inte på att själva stången väger 4,5 kilo!!! Inte undra på att vi känt oss så svaga! Vilken träningsvärk vi kommer att få, vi kanske inte ens kan köra bil i övermorgon?!

Sommarfräscha hälsningar från Eva (som äntligen har färgat bryn och fransar, Monika; de vaxar ögonbrynen!! Något att ta efter? och Anders (med nyreparerade solglasögon och nyinköpt crème mot ljumskklåda)

Bilder