Sundström Travel Logo

Wellington - The Kiwi Hospitality i Upper Hutt


Nya Zeeland (Wellington) 2006-02-22

Kära vänner!

Och speciellt Hellen och Philip Swales! - Hur ska vi kunna tacka Er? Ni är underbara!

Från vänster: Brian (BOS), Hellen, Philip, EvAnders och Ann i Upper Hutt. Klicka på bilden för större bild.Vi har nu tillbringat en vecka i "Villa Swales" och bara njutit och laddat ALLA batterier. En underbar paus i vårt resande: Ingen kö till Toa och dusch (eller Jacuzzi), stor SKÖN säng, Internet och bredband alldeles i vår egen del av huset, Cikadasång till frukosten och till den oftast av Hellen tillagade middagen (Hellen har ett förflutet i Restaurangbranschen och det märks!), supergoda Nya Zeeländska viner och det bästa av allt, att få umgås med två så öppna, varmhjärtade vänner!! WOW!!!!!!!

Philip hämtade oss såklart vid färjan, visade oss vägen hem till Upper Hutt där Hellen hade förberett en välkomstmiddag med några mycket goda viner. Vilket vinland Nya Zeeland är, det visste vi inte förut. Vi passade även på att byta vår gröna hyrbil mot en röd (se bild), fast vi fick byta tillbaka då vi inte fick plats med vår packning....:-((

Under vår första dag i "nya hemmet" lämnade vi inte ens huset!! Å vad vi njöt!

Men det går ju inte an att "bara" vara hemma, så vi har hunnit med två rundor golf, lååångt museumbesök, gästat vänner till Philip och Hellen, dinerat med Hellens Pappa, gått på Bodypump (bara Eva denna gång) och Eva har klippt sig kort!!

Första golfrundan spelar vi på Te Maura en fredag, och tänk de har specialpris på fredagar! (Påminner oss om en speciell "Slottsbana" i Champagnedistriktet *ler*) Tur för oss, vi betalade bara 2x110 kronor. Härlig bana och Eva spelade riktigt bra och slog Anders med 4-2!! Philip hade med Ny Zeeländsk (Kiwis) gästfrihet naturligtvis lånat oss två set med golfklubbor och fullt utrustade bagar!

På kvällen hade vi gäster: en kollega till Philip (och Anders) från Unisys: Brian och hans fru Ann. Vilken trevlig kväll, BBQ och massor av skratt och vin! Vi bestämmer då att spela golf på måndag med Brian och en annan Unisys kollega, John. Denna gång på Wainuiomata Golfklubb, supertrevligt och jämt intill sista hålet - Eva sänker en tvåmeters putt på sista för delning av matchen!!

Denna runda följs av en god middag hemma hos Brian och Ann. Hellen har tagit ledigt hela måndagen för att kunna serva oss, You're the best!! Först köra Bodypump med Eva, en liten fika före installation av Eva hos frisören och sedan hem för att hämta Anders och köra oss bägge till golfklubben!

Nåväl, vi har som sagt varit på museum också, Te Papa, där vi spenderade flera timmar. Maori kulturen är faktiskt på frammarsch här. Fler och fler pratar Maori, det har blivit ett andra språk i många skolor, en del undervisar de små barnen på bara Maori. Maorifolket var de första som kom till NZ i stora kanoter från Polynesien. Numera finns det ingen 100 % Maori kvar utan de är uppblandade med kanske mest Européer. Vi kunde ha tillbringat flera dagar på Te Papa, men plikten kallar och vi måste hem till middag. :-)) Denna kväll har vi besök av Hellens syster, Hine och systerdotter, Jade som ser till att vi får mer kultur: vi tittar på filmen Whale Rider. Har ni sett den? Gör det! Den är jättebra och visar mycket av Maorikulturen.

I söndags gjorde vi Wellington. Började med en underbar Brunch i solskenet vid kajen. Sedan tar Hellen med oss sa att vi far se Wellington uppifrån från två håll. Vackert! Uppe vid Botaniska trädgården och "Wellington cable car" har vi en fantastisk utsikt över bukten och vi ser starten av Volvo Ocean Race med nästa destination Rio de Janeiro!

Vi besöker Hellens Pappa (som också bor i Upper Hutt) och äter en tidig söndagsmiddag ihop. Anders tröttar ut Oscar (hunden) eller är det tvärtom......................och bollen hamnar ibland in på grannens tom..........vad göra??

Och så........... äntligen tar vi oss tid att titta på den fyra timmar oredigerade versionen av del tre av Sagan om Ringen. Storbildsteve och surroundljud.......och vi känner igen oss! Så kul att se filmerna nu när vi varit och är här i den rätta miljön.

Som sagt det har varit en underbar vecka och Kära Hellen och Philip vi menade inte riktigt att våldgästa er så länge...men ni är ju så otroligt gästvänliga och det har verkligen känts som vårt hem också. Så....Tusen miljoners TACK och välkomna att besöka oss hemma hos oss!!

I dag (onsdag) åker vi vidare (med rena kläder, laddade batterier och picniclunch) upp mot Napier och sedan vidare norrut utmed östkusten.

Arohanui (With love)

EvAnders

Bilder