Sundström Travel Logo

Sydney - Bye, Bye Australia - Papua Nya Guinea - här kommer vi!!


Australien (Sydney) 2006-05-22

Vår tid i Australien lider mot sitt slut och vi konstaterar att hit kommer vi åka igen - och då ha mycket gott om tid att utforska denna mycket stora kontinent. Vi valde ju att bara vara i Sydney och dess omgivningar och det var helt klart rätt beslut.

Sydney är som vi skrivit tidigare en mycket charmerande storstad och det är inga problem att tillbringa en dryg vecka här med att utforska city och det som finns utanför stadskärnan. Vi har varit ute på några av de kända beacherna, gått på två olika djurparker och strosat runt bland folk. Idag åt vi lunch på ett ställe där vår kompis Siv arbetade en kort tid under hennes 5 (!!) år långa jorden-runt seglats - de blev jätteglada att höra att Siv mår bra hemma i Sverige. Och de vill ha henne tillbaka!

En toppad järn-9 skulle teoretiskt sätt kunna ge två birdies (eller papegojor!) på detta golfhål 100 meter från vårt hus i Blackheath! Klicka för större bild.Vi hyrde ju bil och tog oss upp till Blackheath uppe i Blue Mountain där Pat & Kay O'Connor lät oss låna deras hus i 12 dagar - helt fantastiskt vilka vänliga människor det finns! I och med att vi mer eller mindre bodde på golfbanan blev det golf de flesta dagarna - en helt underbart fin golfbana där Anders var med på en lördagstävling och vann pris och där Eva slog Anders mer eller mindre varje gång i matchspel.

Eva har också provat på att springa i bergen, mycket upp och ner blev det!! Nästan lika jobbigt som sanden på Fiji. Hoppas att Anders fot snart blir "klar" för löpning så att han kan stoppa dessa galenheter och i stället springa på fast och relativt plan terräng.

Vi gjorde även några härliga vandringar i Nationalparken och kikade på The Edge i Katoomba som är en IMAX-film om Blue Mountains. Nu är vi dock tillbaka i Sydney och fixar det sista inför avresan till Papua Nya Guinea.

Nästa gång vi anländer till en "civiliserad" stad är om en månad då vi anländer till Singapore. Där kommer vi att besöka en sportbar och se när Sverige vinner över England (2-1) och därmed inkassera sin andra triumf i Fotbolls-VM. Framför allt ser vi dock fram mot att möta våra vänner Kerstin & Bengt Rasmusson från Göteborg som anländer till Singapore den 20:e juni. Vi kommer att ha knappt två veckor tillsammans och planerar att i sann "Sundström Travel" anda göra (de har aldrig varit i Asien tidigare) Singapore, Kuala Lumpur samt Kota Bharu och Perhentian Island på Malaysias östkust. Det skall bli jättekul att visa dem våra pärlor i denna del (som vi känner ganska väl) av världen.

Papua Nya Guinea är det röda landet på kartan norr om Australien.På torsdag flyger vi alltså till Papua Nya Guinea. De skall bli oerhört spännande att som en av relativt få västerlänningar (vi har inte mött en enda backpacker eller andra resenärer som har PNG på resrutten) besöka detta mångkulturella land (de har minst 867 olika språk på PNG) och förhoppningsvis kommer vi nära några av de stammar som bor uppe i Highlands och på Sepik-floden.

Vi räknar inte med någon "Symphony" utan enbart "Jazz" under vår vistelse och förhoppningsvis kan vi dela med oss av våra upplevelser när vi kommer tillbaka till civilisationen i Singapore.

För den bereste (!?) kan vi informera att vi kommer att besöka Port Moresby, Tari, Mt. Hagen, Goroka, Wewak, Sepik-floden och Alotau. Ni som varit där (!?!) kan väl tipsa om vad vi inte skall missa!

Många kramar - era Professionella Turister EvAnders

Bilder