Sundström Travel Logo

Ekonomi


Är du ekonomiskt oberoende så kan du hoppa över denna del av vår sajt - dina utmaningar ligger på ett annat plan!

Vissa prioriterar att köpa stora hus, segelbåt, sommarstuga eller vinterstuga och har en kostnadsbild som inte medger så mycket resande.På väg in mot Dolphin Bay Divers på Fiji med dykbåten för en kopp kaffe efter morgonens första dyk på Rainbow Reef. Klicka på bilden för att förstora.Vi har prioriterat resandet i våra liv och har skapat ekonomiska förutsättningar för att kunna göra denna drömresa.

Vi vill absolut inte påstå att alla har ekonomiska möjligheter att göra som vi har gjort. Våra barn är utflugna sedan några år tillbaka och de lever sina egna liv inne i Stockholm och vi har bägge arbetat hårt under många år och har haft relativt välbetalda arbeten inom IT – och läkemedelsindustrin.

Vi vågar dock påstå att det finns de som bär på samma dröm som oss och som skulle kunna göra något liknande om de gjorde andra prioriteringar och framför allt uppbringade modet att bryta upp på det sätt vi gjorde.

Den payback vi fått från vår resa i form av nya värderingar och perspektiv, lugn i själen och avstressning från det hektiska vardagslivet kan inte mätas i pengar och vi ser det som den bästa humana investering vi gjort. En perfekt frukost som start på dagen inför ytterligare en underbar dag i Khao Lak, Thailand. Klicka på bilden för att förstora.

Har du några frågor om vad det kostar att vara borta ett år så kontakta oss. Vi har gjort en egen sammanställning av samtliga utgifter under vår resa så vi vet hur mycket pengar som går åt i de olika länderna.

När det gäller boende så har vi, med ytterst få undantag, bott relativt bra i egna rum på hotell och hostel och i genomsnitt betalat 140 kronor per person och natt.

Matkostnaden per person och dygn hamnade i samma härad och då hör det till saken att vi har svårt att motstå god mat och gillar ett glas vin eller öl till middagen.