Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Vad Ă€r resande för oss?
Sundström Travel Logo

Vad Àr resande för oss?


Att resa Ă€r att stilla sin nyfikenhet – nĂ„ja, ju mer man reser desto större blir nyfikenheten. Vi Ă€r fascinerade av andra kulturer och lĂ€r oss mer och mer om denna fantastiska planet. Vi vandrar pĂ„ starka ben mot Cerro Torre och Fitz Roy i den magnifika nationalparken Glacier National Park, El Chalten i Patagonien, Argentina. Klicka pĂ„ bilden för att förstora.

I ett historiskt perspektiv konstaterar vi att vi Àr otroligt lyckligt lottade som lever just nu. PÄ nÄgra dygn gÄr det att resa till merparten av alla lÀnder i vÀrlden och trots mÀnniskans entrÀgna försök att utplÄna regnskogar, djur och andra naturfenomen finns det fortfarande mycket att se och göra.

Ser vi 20 - 40 Är bakÄt i tiden sÄ var det betydligt svÄrare att nÄ vÀrlden och Àven om exempelvis korallreven har funnits vÀldigt lÀnge dÀr de Àr idag sÄ fanns det knappt nÄgot som hette sportdykning pÄ den tiden, sÄ de gick inte att uppleva. Anders och Eva pÄ rad efter varandra under dykning med Dolphin Bay Divers pÄ Fiji. Klicka pÄ bilden för att förstora.

Ingen kan med sĂ€kerhet sĂ€ga hur vĂ„r planet ser ut om 10 – 20 Ă„r men det Ă€r onekligen en relativt dyster bild som mĂ„las upp. SĂ„ vi njuter av resandet och inspireras att ta vĂ„rt ansvar för att bevara det fina pĂ„ jorden och ifrĂ„gasĂ€tta en del av vĂ„rt vĂ€sterlĂ€ndska beteende.

Resandet ger nya perspektiv och vĂ€rderingar – det Ă€r oundvikligt. Perspektiv pĂ„ vĂ„ra liv, pĂ„ Sverige och tĂ€nk sĂ„ mycket vi lĂ€rt av oss av de kulturer vi mött.

Med ödmjukhet och respekt för andra mĂ€nniskor och kulturer Ă€r resandet en livsnjutning. Det har Ă€ven gett oss mĂ„nga nya vĂ€nner – bĂ„de resenĂ€rer och andra mĂ€nniskor vi trĂ€ffat.

I slutÀndan Àr det mötet med mÀnniskan man kommer ihÄg och som verkligen berikar resandet.

I byn Meno i övre Sepik-floden, Papua Nya Guinea tar barnen hand om smÄsysonen nÀr förÀldrarna ordnar med mat för dagen. Klicka pÄ bilden för att förstora. Naturligtvis ökar intresset för globala frÄgor och viljan och ansvaret att hjÀlpa andra har förstÀrkts. Materialistiska ting hamnar lÀngre ner pÄ prioriteringslistan och vi har Ànnu svÄrare att gnÀlla över smÄsaker i vardagen.