Sundström Travel Logo

Favoritresmål


Papua Nya Guinea
En Mudman på Papua Nya Guinea spänner pilbågen för att skydda byn mot inkräktare. Klicka på bilden för att förstora.
Ett resmål som fortfarande är orörd. Läs mer om Papua Nya Guinea på våra reseberättelser och hör av dig till oss om du vill veta mer om detta unika resmål.

Åk dit de närmaste åren innan landet upptäcks och man börjar exploatera. Har ni möjlighet och är äventyrslystna så är detta paradiset!

Ett bra tillfälle att åka är då "Hela Festival" går av stapeln. Den kommer att konkurrera med de kända festivalerna i Goroka och Mt Hagen. Vi vet vilka du behöver kontakta på Papua Nya Guinea och var du skall åka.

Var dock extra uppmärksam på den interna händelseutvecklingen under 2007 då det är valår.

Under 2008 kommer det att arrangeras en organiserad resa till Papua Nya Guinea (och Borneo). Är du intresserad hittar du mer information på Thabela Tavels hemsida.


Argentina
Eva vandrar med raska steg förbi en grupp på väg mot Cerro Torre och Fitz Roy i den magnifika nationalparken Glacier National Park, El Chalten i Patagonien, Argentina. Klicka på bilden för att förstora.
Argentina, kommer att bli en "het" destination de närmaste åren. Billigt, bra infrastruktur och det har i princip allt förutom tropiska öar.

Fixa en billig biljett till Buenos Aires och ordna dina utflykter till vattenfallen i Iguasso, Salta, Mendoza, Valdez-halvön, Patagonien på plats.

Varje söndag har Buenos Aires största dagstidning en resebilaga med massor av bra erbjudanden. Be någon du känner i BA skicka den till dig i Sverige så du kan bilda dig en uppfattning av utbudet och framför allt konkurrenssituationen.


Nya Zeeland

Är man, som vi i 50-årsåldern, tycker om att träffa människor, vill ha stor flexibilitet, har en begränsad budget och har tid och vill upptäcka stora delar av Nya Zeeland är det vårt absoluta råd att hyra en vanlig bil och bo på Hostel. Hyr du en bil för en längre tid ligger dagshyran på mellan $NZ 25-40 om dagen. Ett dubbelrum på ett Hostel kostar ungefär $NZ 45-65 per natt. BBH är den mest spridda kedjan och skall du vara på NZ en längre tid skall du absolut köpa deras kort. Ger förutom rabatt på boendet även rabatt på internetcaféer och annat. Alternativet med husbil är betydligt dyrare (speciellt om du skall ha lite komfort), ger inte samma flexibilitet då du inte kan åka överallt och du missar många charmiga och pittoreska Hostels.

Khao Lak i Thailand

Khao Lak kommer att bli ett favoritställe för många efter uppbyggnaden och det kan vara klokt att åka dit de närmaste åren. Avkopplande miljö och de lokala hotell/resortägarna kommer att göra vad som går för att det skall förbli ett lugnt ställe. Partypartygäster kommer att erbjudas att bussas till Patong för nattlivet - allt för att se till att Khao Lak förblir ett lugnt familjeställe.


Fiji

Köp ett flygpass med Air Fiji eller Sunair så du kommer ifrån ställena runt Nadi och Suva. Visst är det trevligt och fint att ta katamaranen från Nadi ut till Yasawaöarna men det finns så mycket mer att se på exempelvis Vanua Levu, Taveuni och Kadavu.

Mellan Taveuni och Vanua Levu ligger Somosomo Strait med dykning i världsklass på Rainbow Reef. Försök att få plats i en av Violas och Rolands enkla bungalows på Dolphin Bay Divers.

Kuala Lumpur

Missa inte maten på Jalan Alor. Jovisst, man sitter i princip på gatan och det är lika svårt att bestämma sig för Restaurangkök på Jalan Alor i Kuala Lumpur, Malaysia. Klicka på bilden för att förstora.Eva mumsar på en Roti Canai. Klicka på bilden för att förstora.vilket plastbord med plaststolar man skall välja bland alla matställen men den kinesiska maten är god överallt! Glöm det där med västerländska matställen i Asien - det är så här maten skall ätas.

Slink även in på ett muslimskt ställe och prova Roti Canai med currysås och en kopp thé med söt kondenserad mjölk en eftermiddag när ni är på stan och strosar.

Kryp under skinnet på staden och ni har en riktigt spännande stad. Vill ni ha tips på andra aktiviteter i Kuala Lumpur (även kallad KL), bra shoppingcentra, hotell, utflyktsmål i och utanför staden så hör av dig.

Malaysia har även mycket annat att erbjuda och vi har tidigare år varit på de flesta ställena i Malaysia (Langkawi, Penang, Sungai Petani, Melacka, Kuala Terangganu, Perhentian Island samt Borneo med Kuching, Kota Kinabalu (naturligtvis har vi bestigit Mount Kinabalu!), Sandakan, Tawau, Semporna och den fantastiska dykningen på Sipadan.