Sundström Travel Logo

Allmänt


Lågprisflyg till Asien

Det är bara en tidsfråga innan vi kommer att kunna resa med lågprisflygbolag som ex. Ryanair eller AirAsia till Asien. Håll ögonen öppna - detta kommer att öka "det självständiga resandet" ytterligare.

Skall du resa till Sydostasien idag ordna bara med en billig flygstol till Bangkok, Kuala Lumpur eller Singapore och res sedan mellan länderna (Thailand, Malaysia, Indonesien, Singapore, Kambodja, Vietnam) med Air Asia, tåg eller buss i denna del av världen. Kolla även in Tiger Airways i Singapore och du vill ta dig vidare till bland annat Australien.

Högsäsong vs. Lågsäsong

Varje enskilt land har sina högsäsonger så var extra noga med att kolla upp detta och planera utifrån detta, dvs. försök att undvika vissa länder när det är högsäsong där. Priserna för inkvartering i folktäta länder kan tre- till femdubblas vid vissa helger eller lov, exempelvis Brasilien.

Låt klimatet och årstiderna styra din övergripande resplan.

Lurigt i Vietnam

Du skall definitivt åka till Vietnam men var beredd på ett livligt uppvaktande och många som ser en chans att lura dig på en dollar eller två. Ha tålamod och undvik om möjligt att ta dig genom Vietnam på den rutt som alla andra tar.

Buss mellan Siem Reap och Bangkok

En varning för bussbolaget Neak Krorhorm i Siem Reap. Funderar ni på att ta bussen mellan Siem Reap (Angkor Wat) och Bangkok så var beredda på en riktigt jobbig, okomfortabel, skumpig och skitig resa. Överväg att åka tillbaka till Phnom Penh och ta det billiga flyget med AirAsia till Bangkok eller varför inte till Kuala Lumpur.

Att vi sedan blev bestulna under resan gjorde inte det bättre. Detta hände på den Thailändska sida då dom gick igenom allt bagage som låg i lastutrymmet. Vi klarades oss dock bra men som sagt se upp för dessa inofficiella bussar.

Tips om fotohantering

Skaffa ett USB-minne och ladda ner programvaran Irfanview (freeware) eller liknande resize-programvara så du kan få ner storleken på dina foton som du vill stoppa in i resboken eller vill bifoga med dina mail. Gör du det reducerar du tiden på internetcaféerna betydligt.

På USB-minnet kan du även ha inscannade kopior på andra dokument (flygbiljetter, pass) så slipper du släpa på dom i ryggsäcken.

Självständigt resande och aktiv semester

Fler och fler förstår det fina med att göra sina egna reseupplägg, boka biljetter, inkvartering, aktiviteter över Internet. Vi på Sundström Travel kan hjälpa till att tjäna tid i efterforskningsarbetet och ge tips och råd.